Bøn og kristen meditation

Bøn og kristen meditation

Savner du stilheden og den dybe bøn, så kom til vores aftner med Fokuseret bøn og Kristen meditation. 

Vi mødes i Præstegårdsladen. Stole er sat i en halvcirkel omkring et kors og et lys. Der er knæleskamler og puder på gulvet. Musik fra Taize traditionen kører over højttalerne. På et tidspunkt begynder vi sammen at synge et par små bønner, som gentages til stilheden sænker sig. Præsten giver en guidet kristen meditation, ofte ud fra et tema, en fortælling om Jesus eller nogle sætninger fra Biblen. Vi glider fra den guidede meditation over i stilhed og sidder og knæler ofte i fuldstændig ro i omkring 20 minutter. 

Vi skelner med den kristne spirituelle tradition mellem kristen meditation og kontemplativ bøn. I den kristne meditation sidder man med et ord om Gud, en tanke om, hvem man selv er, en bøn, og fordyber sig i denne, tygger på en åndelig sandhed og tager den til sig. 

I den komplative bøn tømmer vi os for tanker, for alene at lade kærligheden være rettet mod Gud i stilhed. Her kan enkle meditationsord som Gud, Jesus, Elskede, Herre, Maranata (Kom Herre) være ord som fastholder fokus. 

Stilheden og meditationen brydes med vekselbønner og en sang, som understreger overgivelse, før vi atter går ud i aftenmørket, berigede og bemyndigede til livet. 

Se kalenderen, en onsdag aften om måneden fra kl. 20-21 i præstegårdsladen.